Logo hetkrantje-online.nl
CORONAVIRUS

Behalve in Den Haag nog maar weinig besmettingen opnamen en doden in regio

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg – De afgelopen dagen worden in Leidschendam-Voorburg geen besmettingen, opnamen en doden gemeld. Het totaal aantal besmettingen staat op 110. Er zijn geen nieuwe patiënten opgenomen (tot dusverre 20) of overleden (14).

In de regio Haaglanden zijn er sinds gisteren weer 3 overleden patiënt gemeld uit Den Haag. Daarmee komt het totaalaantal op 327 doden, waarvan 215 in Den Haag.

Vanuit de gehele regio Haaglanden zijn er alleen twee nieuwe ziekenhuisopnamen gemeld vanuit Den Haag (311) en 1 uit Zoetermeer (51). Er zijn ook geen nieuwe patiënten opgenomen uit Voorschoten (9), Zoeterwoude (3) en Leiden (39). Verder worden de laatste dagen voornamelijk inwoners van Den Haag positief op corona getest; nu 1404 (+10) en zijn er enkele besmettingen in Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer geregistreerd (alle +1).

Landelijk
Sinds gisteren is er in Nederland van 10 patiënten gemeld dat zij in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest), wat het totaal op 11.690 brengt. Er is van 26 personen gemeld dat zij zijn overleden. Het totaalaantal gemelde overleden patiënten: bedraagt nu 5.856. Het totaalaantal positief geteste patiënten staat op 45.578 (+133).

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. Wel worden steeds meer mensen in allerlei (contact)beroepen getest. Soms worden meldingen pas later gedaan en verwerkt.

Meer berichten