Subsidies in 2021 gelijk aan 2020, maar eventueel aangevuld | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Rouwendal: “Iedereen is nog druk bezig om, voor zover we dat al kunnen overzien, in kaart te brengen welke effecten deze crisis op de lange termijn heeft (archieffoto).
Rouwendal: “Iedereen is nog druk bezig om, voor zover we dat al kunnen overzien, in kaart te brengen welke effecten deze crisis op de lange termijn heeft (archieffoto).

Subsidies in 2021 gelijk aan 2020, maar eventueel aangevuld

  •   102 keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - De gemeente wil de subsidiestrategie voor 2021 aanpassen. De partners aan de subsidietafels maken geen meerjarenplan voor 2021/2022, maar gaan volgend jaar uit van de plannen die zij voor 2020 maakten, met een eventuele aanvulling. Zo kan er beter worden ingespeeld op de uitdagingen die bij partners en inwoners door de coronacrisis veroorzaakt zijn.

De gemeente Leidschendam-Voorburg werkt met zogenoemde subsidietafels. Organisaties die activiteiten aanbieden rond een bepaald thema, gaan met elkaar in gesprek om het aanbod op elkaar af te stemmen. Op basis van de gesprekken maken de organisaties samen één plan met daarin alle activiteiten die zij willen gaan uitvoeren en hoe de beschikbare subsidiemiddelen verdeeld zouden kunnen worden. De tafels zouden vanaf maart samenkomen om hun plannen voor 2021 en 2022 te maken. Door de maatregelen die zijn afgekondigd door het Rijk, is het echter niet mogelijk om fysiek bij elkaar te komen. Daarnaast komen de maatschappelijke-, culturele- en onderwijspartners ineens voor andere uitdagingen te staan. Lopende activiteiten moeten vaak worden aangepast of worden gestaakt. Daarnaast is het nog lastig om in te schatten welke effecten de coronacrisis op de lange termijn op de samenleving heeft en welk (ondersteunings)aanbod daar het beste bij past. Deze ontwikkelingen vragen om een aanpassing voor de subsidietafels 2021/2022.

Het college heeft besloten dat de uitvoeringsplannen voor 2020 met één jaar worden verlengd en worden aangevuld met een addendum. Dit is dan het plan voor 2021. Wethouder Jan-Willem Rouwendal: “Iedereen is nog druk bezig om, voor zover we dat al kunnen overzien, in kaart te brengen welke effecten deze crisis op de lange termijn heeft. Zowel voor de behoefte van onze inwoners, als voor welke activiteiten mogelijk zijn en onder welke voorwaarden. Een addendum biedt mogelijkheden om hier zoveel mogelijk bij aan te sluiten. Bovendien ontstaat zo ook de mogelijkheid om het aanbod van nieuwe partners mee te nemen.”

Vanaf maart 2021 gaan de subsidietafels aan de slag met een meerjarenplan voor 2022/2023. Nieuwe partners die daarvoor willen aansluiten kunnen zich van 1 januari tot 1 maart 2021 aanmelden. De raad wordt bij de eerstvolgende vergadering in de gelegenheid gesteld om zich uit te spreken over deze aanpassing. Het college zal deze wensen en bedenkingen nog voor de zomer meenemen bij haar definitieve besluit.

De subsidietafels zijn vormgegeven rond de thema’s Opgroeien en opvoeden, Financieel zelfredzame en digi- en taalvaardige inwoners, Basisvaardigheden en talentontwikkeling, Zelfredzame inwoners en Betrokken en Inclusief. Lees meer op www.lv.nl/subsidies.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>