Afbeelding
CORONAVIRUS

In regio alleen in Den Haag nog gestage toename aantal besmettingen

do 28 mei 2020, 15:58 Actueel 860 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg – De afgelopen dagen is er in Leidschendam-Voorburg weer een besmetting bijgekomen, maar zijn er geen nieuwe opnamen en doden gemeld. Het totaal aantal besmettingen staat op 111. Er zijn 20 patiënten opgenomen (geweest) en 14 patiënten overleden.

In de regio Haaglanden zijn er de afgelopen 48 uur weer 2 overleden patiënten gemeld uit Den Haag. Daarmee komt het totaalaantal op 329 doden, waarvan 217 in Den Haag.

Vanuit de gehele regio Haaglanden is er de afgelopen dagen een handvol nieuwe ziekenhuisopnamen gemeld en in sommige gemeente is het aantal zelfs met 1 naar beneden bijgesteld. Het aantal nieuwe besmettingen komt voornamelijk vanuit Den Haag (+37), waar 1.441 mensen met corona besmet zijn (geweest).

Landelijk
Sinds gisteren is er in Nederland van 16 patiënten gemeld dat zij in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest), wat het totaal op 11.713 brengt. Er is van 32 personen gemeld dat zij zijn overleden. Het totaalaantal gemelde overleden patiënten: bedraagt nu 5.903. Het totaalaantal positief geteste patiënten staat op 45.950 (+182).

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. Wel worden steeds meer mensen in allerlei (contact)beroepen getest. Soms worden meldingen pas later gedaan en verwerkt.

Uit de krant