Archieffoto Bob van Keulen.
Archieffoto Bob van Keulen.
SERIE AUTOBRANDEN

Opnieuw gepoogd auto in brand te steken

Actueel 1.019 keer gelezen

Leidschendam - Aan de Schout van Eijklaan  in de Heuvelwijk In Leidschendam-Noord werd in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw een poging gedaan een auto in brand te steken.

Omwonenden hoorden een harde knal en zagen enkele jongeren wegrennen. Vervolgens is het beginnende brandje door buurtbewoners geblust. Desondanks liep de personenauto toch nog flinke schade op.

Het voertuig stond op een parkeerplaats achter de flat. Hoewel het een week rustig geweest is in deze buurt en de omliggende wijken, lijkt het erop dat de golf autobranden nog niet over is, ondanks de aanhouding van twee Haagse 17-jarigen die gepoogd hadden om afval in brand te steken.

Er zijn nu al zo'n 15 auto's uitgebrand of zwaar beschadigd geraakt door alle brandstichtingen en daarnaast veel afvalcontainers beschadigd.

De plaatsing van extra camera's en extra surveillance door de politie heeft dus nog niet het gewenste resultaat. Momenteel wordt gekeken of er preventief kan worden gefouilleerd als mensen zich verdacht ophouden in de wijken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant