Gedeputeerde Jeannette Baljeu (l.) neemt de brochure in ontvangst van voorzitter Ondernemersplatform Hollandse Plassen, Bart Carpentier Alting (foto: Charles Groeneveld).
Gedeputeerde Jeannette Baljeu (l.) neemt de brochure in ontvangst van voorzitter Ondernemersplatform Hollandse Plassen, Bart Carpentier Alting (foto: Charles Groeneveld). Ch.J. Groeneveld

Gedeputeerde ontvangt in Vlietland brochure Hollandse Plassen

Actueel 226 keer gelezen

Leidschendam - Gedeputeerde Jeannette Baljeu, verantwoordelijk voor waterrecreatie in Zuid-Holland, ontving op vrijdag 29 mei de eerste brochure over de Hollandse Plassen in Vlietland recreatiegebied Vlietland in Leidschendam.

Hierbij sprak ze de volgende woorden: “Het Hollandse Plassengebied, tussen en in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht is een prachtig en waterrijk gebied waar je op en langs het water heerlijk kunt ontspannen. Dit magazine geeft een goed beeld van alle mogelijkheden. Zeker in deze tijd waarin we rekening moeten houden met het coronavirus is ontspannen op een steenworp afstand van je woning heel belangrijk. Ik hoop dat meer inwoners van Zuid-Holland het Plassengebied gaan verkennen. Ik doe hierbij wel de oproep om dit ook veilig, volgens de Corona-regels van het RIVM, te doen. Ook op en langs het water moeten we voldoende afstand van elkaar houden en de drukte vermijden.”

De acht grote watersportgebieden, gelegen in het midden van de Randstad, vormen tezamen met veel kleine meren en de verbindende waterwegen het unieke watersport- en recreatiegebied De Hollandse Plassen. Veel mensen kennen de Kagerplassen, het Braassemermeer, de meren in Vlietland, de Westeinder Plassen, de Vinkeveense Plassen, de Loosdrechtse Plassen, de Nieuwkoopse Plassen en de Reeuwijkse Plassen afzonderlijk, maar minder goed als aaneengesloten vaargebied. 

Met de brochure Hollandse Plassen, flyers, website, vlaggen, borden, een sloepenbox en veel publieksgerichte acties gaan met name watersportondernemers daar verandering in brengen. Hierdoor zal de bekendheid van de Hollandse Plassen vergroot worden, zodat nog veel meer mensen daarvan kunnen gaan genieten. Meer informatie over vaarroutes en de vele recreatiemogelijkheden vindt men op de website van de Hollandse Plassen: www.hollandseplassen.com

Uit de krant