Helaas een dagelijks straatbeeld in Voorburg. Zeker als Avalex niet op meldingen van volle containers reageert (foto: Ap de Heus).
Helaas een dagelijks straatbeeld in Voorburg. Zeker als Avalex niet op meldingen van volle containers reageert (foto: Ap de Heus).

Vaste route belangrijker dan sensors op afvalcontainers

Actueel 798 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - 'Wijkvertegenwoordiger’ Ap de Heus meldde afgelopen week bij Avalex dat er 15 vuilniszakken naast de container lagen in de Herman Gorterstraat in Voorburg en dat de papiercontainer bij Albert Heijn in Leidsenhage helemaal vol was, zodat men het oud papier ernaast plaatste.

Dat De Heus iets dergelijks meldt is op zich niet zo bijzonder, want dat doet hij met de regelmaat van de klok. Op de vraag van Ap aan een medewerker van Avalex waarom men de container niet direct leegt als de (dure) sensors aangeven dat er een container vol is, kreeg hij echter het antwoord dat de container later wordt geleegd als deze op de route van de vuilniswagen ligt. 

Er wordt dus kennelijk niet van de vaste route afgeweken, ook al weet men dat bepaalde containers al enige tijd vol zijn.

“Zo heeft de sensor veel geld gekost, maar wordt er niet op gereageerd als men op kantoor ziet dat die vol is”, aldus De Heus. “Daar schieten we dus niks op, zo blijven we rommel houden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant