De Voorburger schiet vol als hij verneemt dat hij zijn spaargeld weer terug heeft dankzij een actie (familiefoto).
De Voorburger schiet vol als hij verneemt dat hij zijn spaargeld weer terug heeft dankzij een actie (familiefoto).

Voorburger raakt spaargeld kwijt door oplichting

Actueel 1.849 keer gelezen

Voorburg - Een Voorburger die in december met pensioen gaat, is in een klap al zijn spaargeld kwijtgeraakt als gevolg van oplichting. Gelukkig heeft hij dit bedrag alweer ruimschoots terug dankzij een crowdfundingsactie.

De man werd vorige week maandag gebeld door iemand die zich uitgaf voor een medewerkster van een bank. Zij meldde hem dat er vanaf meerdere plekken in het land op zijn betaalrekening was ingelogd en geprobeerd om 2.000 euro over te maken naar Oekraïne. Om zijn geld veilig te stellen moest hij dit overschrijven naar een zogenaamde kluisrekening. Daarvoor moest hij wel zijn opnamelimiet aanpassen. Nadat hij dit gedaan had en 27.500 euro had overgeschreven naar deze rekening, ontstond er echter argwaan bij de man en zijn zoon. Al snel bleek dat de man slachtoffer was geworden van oplichting en bleek zijn geld tot op de laatste cent toe verdwenen. Zijn zoon heeft nog dezelfde avond aangifte gedaan bij de politie. Het bleek dat dezelfde oplichtingstruc al bij meerdere slachtoffers was toegepast. Omdat het geld is overgemaakt door het slachtoffer zelf, gaan er geen alarmbellen rinkelen en vergoedt de bank de schade doorgaans ook niet. 

Dankzij een crowdfundingsactie en de bekendheid die hier aan gegeven werd door RTL Nieuws, is dit geld echter gelukkig weer ruimschoots ingezameld en heeft de Voorburger zijn spaargeld terug.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant