Inmiddels hebben ook de sporters van Kendo Kai Den Haag getraind op de Leidschendamse voetbalvelden (foto: pr).
Inmiddels hebben ook de sporters van Kendo Kai Den Haag getraind op de Leidschendamse voetbalvelden (foto: pr).

Sportverenigingen vinden warm bad bij SEV

Actueel 851 keer gelezen

Leidschendam - Ondernemers zeggen het wel eens: “succes trekt succes aan”. En zo is het ook als het gaat om sportverenigingen die tijdens deze coronacrisis gebruik maken van de velden en faciliteiten van SEV.

Kon vorige week al worden bericht dat LV-Boxing, HSW Krav Maga Leidschendam en BC Orbiton voorlopig bij SEV te gast zijn, inmiddels hebben ook de sporters van Kendo Kai Den Haag, Dansschool Creasi, De Runners en de ouderengym hun eerste trainingen op de Leidschendamse voetbalvelden afgewerkt.

Georgette Parlevliet (70), trainster van de gymlessen voor dames van 50 jaar en ouder, is razend enthousiast: “Wij konden dankzij SEV op 19 mei weer starten met onze gymlessen. Daar zijn we de club erg dankbaar voor. Mooi was ook dat SEV-voorzitter Rob de Ruijter de sleutels van het sportpark symbolisch overhandigde aan Maria Zweekhorst. Dat zegt veel over de betrokkenheid van de club.”

“Natuurlijk hebben we ons keurig aan de RIVM-regels gehouden. We hebben rek- en strekoefeningen kunnen doen op het veld, uiteraard op gepaste afstand. En wat me opviel was dat de SEV-voetbalteams die na ons het sportpark opkwamen keurig gedisciplineerd richting de velden liepen. Een applausje voor de jeugd van tegenwoordig”, lacht Parlevliet.
Ook Aad van de Wijngaart, voorzitter van Kendo Kai Den Haag, is blij met de helpende hand van SEV: “We hebben dankbaar gebruik gemaakt van de gastvrijheid van SEV om onze trainingen weer op te pakken. Het gaat om twee oude krijgskunsten van de Japanse samoerai: jodo (met stokken) en iaido (met zwaarden). We trainen normaal gesproken in een gymzaal, dus het was voor ons even wennen aan het gras. Maar onze leden zijn enorm blij dat ze voor het eerst in twee maanden weer samen kunnen trainen, dankzij SEV. De komende tijd zijn we te zien op zaterdagochtend, zaterdagmiddag en woensdagavond.”

Vriendschap
SEV-voorzitter Rob de Ruijter: “Wij vinden het belangrijk om de ‘V’ van Vriendschap in onze verenigingsnaam in deze moeilijke tijden wat extra kracht bij te zetten. Het is leuk om te zien dat zoveel verschillende sportverenigingen inmiddels gebruik maken van ons gastheerschap. De hashtag samen sterk (#samensterk) is er niet voor niets. We zijn blij dat we in deze lastige coronatijd andere verenigingen kunnen helpen, waardoor zoveel mogelijk kinderen, maar ook volwassenen weer kunnen bewegen en hun sport kunnen beoefenen.”

Sport en Welzijn Leidschendam-Voorburg heeft SEV gecomplimenteerd voor de gastvrijheid en inmiddels ook een korte promotiefilm opgenomen over de sportverenigingen die op Sportpark Kastelenring met hun trainingsactiviteiten te gast zijn. Het filmpje wordt binnenkort online gezet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant