Logo hetkrantje-online.nl
(foto: Zwart & Jansma Architects).
(foto: Zwart & Jansma Architects).

GBLV wil lichtkrant in tunnel Kostverlorenweg in gebruik nemen

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - De lichtktrant in het tunneltje tussen De Tol en de Kostverlorenweg in Leidschendam (onder de A4 door) is al jaren buiten gebruik. 

Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg (GBLV) vraagt het college of de lichtkrant weer in gebruik kan worden genomen. "Bijvoorbeeld voor boodschappen als 'Houd afstand', 'Werk zoveel als mogelijk thuis' etc. en algemene waarschuwingen bijvoorbeeld rond woninginbraken, of positieve berichten; wel of niet in het kader van de coronatijd".

De lichtkrant maakt deel uit van een kunstwerk in de tunnel onder de A4 tussen Leidschendam en Leidschenveen. Tunnel en kunstwerk zijn in gebruik genomen bij de oplevering van het eerste deel van de nieuwe woonwijk Leidschenveen (toen  nog Leidschendam). Beeldend kunstenaar Hans Muller uit Amsterdam ontwierp een lichtwand met interactieve lichtkrant, waarop iedereen met een Internetaansluiting teksten of berichten kon plaatsen. Ongewenste berichten en technische problemen zorgden er echter al snel voor dat de lichtkrant op zwart ging.

Meer berichten