Tijdens de eerste actie werden er 120 maaltijden rondgebracht, in mei waren dat er al bijna 200 en deze week zullen er 260 hun weg vinden naar ouderen.
Tijdens de eerste actie werden er 120 maaltijden rondgebracht, in mei waren dat er al bijna 200 en deze week zullen er 260 hun weg vinden naar ouderen.

Gemeente Leidschendam-Voorburg doneert 700 maaltijden

Actueel 786 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De gemeente Leidschendam - Voorburg heeft WijZijnRKAVV verrast met een donatie van maar liefst 700 maaltijden aan de ouderen in de gemeente.

Alle gemeenteambtenaren ontvingen een kaartje met dank voor hun inzet tijdens deze bijzondere tijden rond het coronavirus. Op dat kaartje deelde de gemeente tevens mede dat er 700 maaltijden gedoneerd worden aan het initiatief dat is gestart binnen RKAVV. Hiermee kan RKAVV voorlopig doorgaan met dit initiatief dat enorm aanslaat onder de ouderen en eenzame mensen binnen de gemeente.

Tijdens de eerste actie in april werden er 120 maaltijden van Van Rijn Culinair uit Leidschendam rondgebracht, in mei waren dat er al bijna 200 en deze week zullen er 260 hun weg vinden. Voorafgaande aan de het bezorgen zijn alle ouderen eerst gebeld. Zo is er even tijd voor een praatje maar kan er gelijk gevraagd worden naar een eventueel dieet en worden de mensen op de hoogte gebracht van het bezorgmoment zodat ze weten dat er iemand langs komt.

Het mooie initiatief dat is ontstaan omdat het zogenaamde Buurtresto geen doorgang meer kon vinden vanwege de corona-uitbraak laat zien dat het absoluut voorziet in een behoefte en bestaansrecht heeft. Er is daarom besloten ook door te gaan met deze actie als straks het Buurtresto eventueel weer open gaat. Het Buurtresto heeft slechts een beperkte capaciteit van 55 tot 60 personen. “Met dit mooie gebaar van de gemeente en de individuele giften kunnen we nog even met ‘Het Buurtresto komt bij u thuis’ vooruit”, laat WijZijnRKAVV weten.

Dit initiatief steunen en één of meerdere maaltijden doneren kan op rkavv.samenvers.nl. Wil je helpen als vrijwilliger bij het bezorgen? Mail dan naar: ouderenactie@rkavv.nl. Weet of kent u iemand die ook een belletje en een verse maaltijd verdient? Mail dan naar: algemenezaken@rkavv.nl.

Met WijZijnRKAVV.nl toont voetbalvereniging RKAVV haar maatschappelijke betrokkenheid. De stichting initieert, financiert en organiseert diverse maatschappelijke projecten, waar de maaltijdactie een voorbeeld van is.

Uit de krant