Musici en dansers gaven een voorstelling in de buitenlucht bij drie locaties in de gemeente Leidschendam-Voorburg (foto: pr).
Musici en dansers gaven een voorstelling in de buitenlucht bij drie locaties in de gemeente Leidschendam-Voorburg (foto: pr).

De Haagse Tour d' Amour bezoekt drie locaties in Leidschendam-Voorburg

Actueel 540 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De Haagse Tour d' Amour deed afgelopen vrijdag 12 juni drie plekken in Leidschendam-Voorburg aan.

Voor velen in de risicogroepen is het een hele lastige en angstige tijd; het coronavirus heeft het land nog steeds in de greep. Genieten van muziek en dans biedt verlichting, in verbinding staan met anderen, samen met je buren iets moois en vreugdevols beleven dat kracht geeft om vol te houden. Fonds Van Ravesteyn en Stichting Vlietwensen hebben ervoor gezorgd dat Tour d’Amour naar Leidschendam en Voorburg kon komen.

De Haagse Tour d' Amour kwam aan deze oudere bewoners van onze gemeente een muzikale omhelzing brengen in deze bijzondere tijd. Het werd erg op prijs gesteld, de mensen vonden het mooi en ontroerend. De zakdoeken waren zeker nodig. Met dank aan Julie Scott en Roeland Drost, Sintiromarus, de dansers van de Dutch Don't Dance Divsion en musici van het Residentie Orkest.

De mensen kregen een cultureel uurtje cadeau op theaterniveau en vanwege het mooie weer konden ze zowel op 1,5m afstand buiten als vanaf hun balkon heerlijk genieten.

De Stichting Creative Aid is initiatiefnemer van de Haagse Tour d’Amour en bestaat sinds 2000. De stichting organiseerde o.a. projecten voor eenzame ouderen, ondersteund door VSB Fonds en het Oranje Fonds.

Vanaf afgelopen april zijn er vanuit de stichting 18 minifestivals georganiseerd in Den Haag en randgemeenten. Hiermee wil de Stichting Creative Aid (gevestigd in Leidschendam-Voorburg) oudere mensen in deze tijd een hart onder de riem steken.

Er werken veel vrijwilligers mee om de Haagse Tour d’Amour mogelijk te maken en te organiseren. Alle artiesten en technici krijgen wel betaald voor hun werk. De organisatoren vinden dit logisch en belangrijk omdat er voor hen juist nu weinig werk is

Voor meer informatie: www.haagsetourdamour.nl.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant