Het monument De Oude Kerk in Voorburg. Dit jaar gaat de Open Monumentendag niet door in Leidschendam-Voorburg (foto: pr).
Het monument De Oude Kerk in Voorburg. Dit jaar gaat de Open Monumentendag niet door in Leidschendam-Voorburg (foto: pr).

Open Monumentendag 2020 gaat niet door in Leidschendam-Voorburg

Actueel 414 keer gelezen

Leidschendam- Voorburg - In verband met de maatregelen rondom covid-19 is na uitvoerig overleg binnen het bestuur van OMD-LV en in afstemming met de gemeente Leidschendam-Voorburg besloten geen monumenten open te stellen tijdens Open Monumentendag op zaterdag 12 september 2020. 

Het bestuur vindt het jammer dit besluit te hebben moeten nemen, maar gezien de richtlijnen van het kabinet, het RIVM en de protocollen voor het bezoeken van monumenten, kan de bezoekers geen veilig bezoek aan meestal krappe monumenten gegarandeerd worden. Ook zou het voor de vele vrijwilligers, die vaak tot de risicogroepen behoren, niet verantwoord kunnen zijn.

Het bestuur hoopt van harte - en gaat er ook een beetje vanuit - de Open Monumentendag in 2021 weer zonder beperkingen te kunnen organiseren. Momenteel wordt gedacht om de mooie monumenten binnen de gemeente in het voorjaar van 2021 op een andere wijze onder de aandacht van het publiek te brengen. Nadere berichten hierover volgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant