Logo hetkrantje-online.nl
De Nieuwe Driemanspolder in wording, gezien vanuit het Buytenpark bij SnowWorld in Zoetermeer (foto: Ruud Uithol).
De Nieuwe Driemanspolder in wording, gezien vanuit het Buytenpark bij SnowWorld in Zoetermeer (foto: Ruud Uithol).

Nieuwe Driemanspolder gaat in juli open

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Na maanden van onderzoeken, grondverzet, betonwerkzaamheden, bomen planten en asfalteren gaat een deel van natuur- en recreatiegebied Nieuwe Driemanspolder in juli open voor publiek.

In juni 2017 zette aannemer de Dijkencombi de eerste schop in de grond. Drie jaar later komt het project langzaam tot de definitieve realisatie. De werkzaamheden gaan nog wel even door, maar mede door de vele enthousiaste mails is besloten om in juli het gebied rond de plas alvast open te stellen. “In deze Corona-tijd willen wij mensen de gelegenheid geven om meer naar buiten te kunnen, ook dichtbij huis”, meldt het projectbureau Nieuwe Driemanspolder (N3MP). “Wij hebben nog wat tijd nodig om de puntjes op de i te zetten, dus houd onze kanalen in de gaten voor meer informatie over de openstelling. We laten dit moment namelijk niet stilletjes voorbij gaan.”

In de Nieuwe Driemanspolder tussen Zoetermeer, Den Haag Leidschenveen en Leidschendam-Voorburg is een natuur- en recreatiegebied aangelegd met water, wandel-, fiets-, ruiter- en menpaden. Dit nieuwe gebied levert niet alleen een mooi uitzicht en een heerlijk recreatiegebied op, maar is bovendien belangrijk voor de veiligheid. In de Nieuwe Driemanspolder wordt bij extreme regenval overtollig water uit de omgeving tijdelijk opgevangen. Door waterberging, natuur en recreatie te combineren is sprake van meervoudig ruimtegebruik.

Het werk wordt uitgevoerd in opdracht van het hoogheemraadschap van Rijnland, mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland, de gemeenten Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Den Haag en Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Meer berichten