Uitgebreide terrassen op de vijver bij winkelcentrum Leidsenhage (foto: pr VVD).
Uitgebreide terrassen op de vijver bij winkelcentrum Leidsenhage (foto: pr VVD).

Snellere steun voor zelfstandigen in coronacrisis

Actueel 302 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Zelfstandig ondernemers die een beroep doen op steun in het kader van de coronacrisis, kunnen voortaan sneller op een uitkering van de gemeente rekenen.

De gemeenteraad stemde unaniem in met een motie die de VVD daartoe samen met GBLV indiende. Door de grote toeloop moesten zelfstandigen soms tot acht weken wachten op uitsluitsel. Vanaf nu is die termijn hoogstens de helft daarvan. Wordt die termijn niet gehaald voor een definitieve beslissing van de gemeente, dan krijgt de aanvrager een voorschot. 

De gemeenteraad sprak vorige week dinsdag en woensdag over de maatregelen die de gemeente nam rond de coronacrisis. De VVD is blij dat de gemeente zoveel mensen ondersteunt die dat nodig hebben.

Eerder stelde de gemeenteraad daarvoor een noodfonds van vijf miljoen euro vast. Daarvan worden nu scholen, sportverenigingen, musea en culturele instellingen, wijkverenigingen en ondernemers beschermd tegen omvallen. Ook zijn regels versoepeld, zodat bijvoorbeeld terrassen kunnen worden vergroot. 

De gemeente zet handhavers in voor de anderhalve-metersamenleving. Al met al een groot pakket waarmee het college nu aan de slag is. 

Na de zomer moet het vizier worden gericht op de langere termijn. Dan wordt bekeken hoe onze gemeente er na de coronacrisis eruitziet en wat dat betekent voor inwoners, ondernemers, verenigingen en organisaties.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant