Logo hetkrantje-online.nl
Brandende auto op de Valkhof in de wijk Nieuw-Duivenvoorde in Leidschendam (foto: Sebastiaan Barel/Regio15).
Brandende auto op de Valkhof in de wijk Nieuw-Duivenvoorde in Leidschendam (foto: Sebastiaan Barel/Regio15).
SERIE AUTOBRANDEN

Autobranden breiden zich uit over Leidschendam

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Aan de Valkhof is afgelopen nacht een voertuig weer geheel uitgebrand.

Omwonenden zeggen een flinke klap te hebben gehoord alvorens de brandende auto werd ontdekt. De auto ging verloren.

De autobranden van de laatste twee maanden lijken zich steeds verder uit te breiden over de gemeente. De eerste auto's gingen voornamelijk in vlammen op in de stren gecontroleerde Amstelwijk en de wijken De Prinsenhof en De Heuvel, maar langzamerhand werden ook voertuigen in brand gestoken in 't Lien, het Raadhuiskwartier, het Damcentrum en nu in Nieuw-Duivenvoorde.

De recherche doet grondig onderzoek bij elke autobrand. Rechercheurs analyseren de branden en er vindt uitgebreid sporenonderzoek plaats. Daarnaast doet de politie buurtonderzoek en worden camerabeelden onderzocht.

Naast het onderzoek naar de daders van de brandstichtingen heeft de politie extra maatregelen genomen om de veiligheid op straat te waarborgen. Dit heeft voor zowel de gemeente Leidschendam-Voorburg als voor de politie de hoogste prioriteit. Elke nacht is er een continue extra inzet van surveillerende agenten. Deze surveillances worden zowel zichtbaar als onzichtbaar uitgevoerd. Samen met verschillende partners hebben de wijkagenten de doelstelling om in goed contact te zijn met bewoners.

Onderzoek naar brandstichtingen is lastig omdat veel sporen opgaan in de vlammen. Daarnaast komen heterdaad aanhoudingen bij brandstichtingen weinig voor, omdat een autobrand razendsnel is gesticht. De samenwerking met bewoners is daarom essentieel voor het onderzoek. 

Ziet u iets verdachts, bijvoorbeeld personen die zich ophouden in de straat, bij personenauto’s of personen die op straat lopen met brandbare stoffen? Aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Liever een keer te veel dan te weinig. Heeft u informatie over de brandstichtingen? Of heeft u beelden in bezit of gezien op social media? Deel deze informatie dan met de politie via 0900 8844. Alle informatie die het onderzoek kan helpen is welkom. Het is ook mogelijk om dit anoniem te doen via Meld Misdaad Anoniem. Bel dan naar 0800 7000.

Deel het artikel op social media

Deel artikel via:
Meer berichten