Afbeelding

Nieuw subsidiepotje voor groen dak en woningisolatie

Actueel 583 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Woningeigenaren en VvE’s kunnen opnieuw subsidie aanvragen voor het aanleggen van een groen dak of isolatiemaatregelen.

De belangstelling voor de vorige subsidiepot was enorm. De gemeente heeft daarom besloten opnieuw een bedrag van € 75.000 beschikbaar te stellen. Een nieuwe aanvraag indienen is dan ook weer mogelijk. Wethouder Astrid van Eekelen: “We willen eigenaren helpen zelf ook een steentje bij te dragen aan het verduurzamen van hun woning en de CO2-uitstoot te verminderen. Deze subsidieregeling voor groene daken en woningisolatie biedt daarbij een mooi steuntje in de rug.”

Het aanvragen van de subsidie kan vanaf woensdag 1 juli om 9.00 uur via de website van de gemeente. De subsidie bedraagt 20% van de totale kosten die geïnvesteerd zijn in het isoleren van de vloer, wanden of het dak, en 25% van de totaal geïnvesteerde kosten van de aanleg van een groen dak. Er kan alleen subsidie worden aangevraagd voor werkzaamheden die nog niet zijn uitgevoerd. Meer informatie en alle voorwaarden staan op onze website.

Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Iedereen die een aanvraag doet, ontvangt binnen acht weken antwoord. Deze termijn kan de gemeente met vier weken verlengen. Als het totaal beschikbare bedrag van € 75.000 is bereikt, sluit het aanvraagformulier en maakt de gemeente dit bekend op de website.

Naast de subsidie van de gemeente kunnen woningeigenaren ook bij het Rijk subsidie aanvragen voor het verduurzamen van hun huis. Dat mag voor dezelfde voorzieningen zijn, de subsidies kunnen dus ‘gestapeld’ worden. Meer informatie op www.rvo.nl/seeh.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant