Archieffoto Dick Janssen.
Archieffoto Dick Janssen.

Park Sijtwende in het weekend ’s nachts afgesloten

Actueel 637 keer gelezen

Voorburg - Het Park Sijtwende wordt vanaf de zomervakantie afgesloten in de nachtelijke uren.

Dit  meldt het college in antwoord op vragen van het CDA over de vernieling van verschillende bomen in Park Sijtwende en het aantreffen van veel rommel in het park die in de nachtelijke uren wordt achtergelaten. Niet alleen worden lege (Corona) bierflesje aangetroffen die duiden op nachtelijke coronaparty's, maar ook ballonnetjes en lachgaspatronen. Ook zijn wel eens restanten aangetroffen van een vuurtje en worden bankjes vernield, beklad of bekrast.

Daarom wordt de ingang van het park van de zomervakantie tot en met de herfstvakantie afgesloten gedurende het weekeinde in de nachtelijke uren op de vrijdag en zaterdag tussen 22.00 uur en 7.00 uur. 

Dit jaar begint de zomervakantie op 18 juli en eindigt de herfstvakantie op 25 oktober. Buiten deze periode wordt het park niet gedurende het weekeinde afgesloten. Uitbreiding van de periode van afsluiting is nu niet aan de orde, meldt het college. 

Naar aanleiding van de vernieling van de bomen neemt de politie het Park Sijtwende gedurende de avond en nachtelijke uren mee in de surveillance.

Uit de krant

Uit de krant