Logo hetkrantje-online.nl
De bewoners van de Banninghaegeflat hebben een parkeergarage die onbereikbaar wordt als de Mall of the Netherlands de Ligusterhof zou afsluiten (foto: Google Streetview).
De bewoners van de Banninghaegeflat hebben een parkeergarage die onbereikbaar wordt als de Mall of the Netherlands de Ligusterhof zou afsluiten (foto: Google Streetview).

Vragen D66 over eventuele afsluiting wegen rond Leidsenhage

  •   754 keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - De D66 fractie Leidschendam-Voorburg heeft schriftelijke vragen gesteld over de onttrekking van wegen rond winkelcentrum Leidsenhage aan het openbaar verkeer.

Hiermee worden de wegen overgedragen aan Unibail Rodamco Westfield (URW) ten behoeve van de bouw van het winkelcentrum The Mall of the Netherlands. Dit naar aanleiding van een overeenkomst van Unibail Rodamco Westfield met de gemeente Leidschendam -Voorburg. Het college vindt dat er geen verkeerskundige bezwaren zijn om deze wegen aan het openbaar verkeer te onttrekken en meent dat de wegen niet vallen binnen de hoofdroutes van de auto, de fiets en het openbaar vervoer.

D66 geeft aan dat de Ligusterhof ook de toegangsweg is naar de parkeergarage van de bewoners van Noordsingel 18-98 en dus niet alleen voor verkeer van het winkelcentrum. De fractie wil dan ook weten of de omwonenden van dit gebied en met name bewoners van de Banninghaegeflat aan de Noordsingel gehoord zijn in het nemen van dit besluit. Volgens de fractie is de grond onder de Banninghaegeflat aan de Noordsingel eigendom van de VvE Landmark Banninghaege en kan de gemeente dit besluit niet nemen zonder daartoe in overleg te treden met de formele eigenaar. 

D66 wil dat de garage aan de Ligusterhof van bewoners van de Banninghaegeflat aan de Noordsingel goed bereikbaar blijft (en ook zonder kosten). 

Ook meldt de fractie dat het eventueel afsluiten van de Ligusterhof ook Noordsingel 14 (Stedin onderstation) en Noordsingel 16 (KPN-telecommunicatieruimte) ontoegankelijk zouden kunnen worden voor deze bedrijven en wil D66 weten hoe de gemeente dat denkt te kunnen voorkomen.

Meer berichten