Er waren onder meer kano-activiteiten, waterlijnbal en een estafette met slingshots (foto: pr).
Er waren onder meer kano-activiteiten, waterlijnbal en een estafette met slingshots (foto: pr).

Waterfeest Lusthofschoolbij Hubertus-Brandaan

Actueel 238 keer gelezen

Voorburg - Scouting Hubertus-Brandaan verzorgde voor de leerlingen van de Lusthofschool in Voorburg een waterfeest in Park Sijtwende. 

De basisschool had vanwege de coronamaatregelen geen schoolkamp en zocht alternatieven om de kinderen toch een leuke week te bieden. De Lusthofdag op 23 juni had als thema ‘Zomer en water’.

“Het draaiboek zag er al erg leuk uit en het was ook een fantastisch mooie en zonnige dag”, vertelt Jurrie Kroese van de Lusthofschool. “We hadden onder meer kano-activiteiten, waterlijnbal en een estafette met slingshots’, licht Evelien Beguin, voorzitter Hubertus-Brandaan het programma toe. We vinden het leuk op deze manier iets extra’s te kunnen betekenen voor onze gemeente, en in het bijzonder voor de leerlingen van de Lusthofschool.”

\“De leerlingen hadden het uitstekend naar hun zin”, vertelt Wiebo Hobma, coördinator op de dag bij Hubertus-Brandaan. “Water is eigenlijk altijd feest. Er zat ook een wedstrijdelement in bij het kanovaren. De leerlingen moesten kaartjes overbrengen zonder onderweg hun ‘leven’ - zijnde een ballon achter de kano - te verliezen. Pret alom natuurlijk.’

De leerlingen kregen ter afsluiting nog waterijs en een sleutelhanger. Leerkrachten, leerlingen en vrijwilligers van Scouting Hubertus-Brandaan kijken terug op een geslaagde dag. Samen maken we van de coronatijd toch een leuke tijd!

Bij Scouting Hubertus-Brandaan is altijd wat te beleven. Wil je meer informatie of wil je staflid worden, neem dan contact op via tel. 0654321482 of kom op zaterdag langs.

Uit de krant

Uit de krant