Logo hetkrantje-online.nl
President Gertrude Borsboom (r.) draagt voorzittershamer over aan haar opvolger Nicole de Groot-Budé (foto: Marianne Knijnenburg).
President Gertrude Borsboom (r.) draagt voorzittershamer over aan haar opvolger Nicole de Groot-Budé (foto: Marianne Knijnenburg).

Lions Prinses Marianne kiezen nieuw goed doel en bestuur

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Lionsclub Voorburg Prinses Marianne sloot onlangs een bijzonder clubjaar af. De coronacrisis heeft ook voor de clubleden veel impact gehad.

Sommigen werken in een ziekenhuis, anderen zijn mantelzorger en velen zijn naast hun inzet binnen de Lionsclub actief als vrijwilliger. De gevolgen van de pandemie heeft iedereen diep geroerd. Reden om te besluiten de opbrengst van de Goede Doelen Krant van oktober 2020 geheel ten goede te laten komen aan de verpleeghuizen in Leidschendam-Voorburg. De club is in gesprek gegaan met de verpleeghuizen om te horen wat de wensen zouden zijn. Met als resultaat dat Contactclowns TOET op bezoek gaan en de huizen ontvangen Hollands Glorie verrassingspakketten.

Contactclowns
In deze corona-tijd kunnen de Contactclowns TOET niet in alle WoonZorgcentra binnen op bezoek. In die gevallen maken zij er buiten een vrolijke boel van. Vanuit een hoogwerker bezoeken zij ook de bewoners op de verdiepingen. De clowns komen met hun emmertje sop, spons en zeem op bezoek en laten met grappen en grollen, muziek en vrolijke liedjes de bewoners lachen en genieten van een paar uur vrolijkheid. (Zie ook: www.facebook.com/contactclowntoet ). Het Hollands Glorie pakket bevat DVD’s met Hollandse klassiekers, DVD’s Typisch Hollands en het boek met de CD Liedjes van weleer.

Nieuw bestuur
Voorafgaand aan de jaarsluiting vond eveneens de bestuurswissel plaats. Elk jaar neemt een nieuwe president het roer over. Zittend president Gertrude Borsboom droeg de voorzittershamer en de Lions-bel over aan haar opvolger vice-president Nicole de Groot-Budé.

Dit jaar moest in verband met de RIVM-regels ook deze avond anders georganiseerd worden. De club was deze mooie zomeravond bijeen op het terras van de vaste vergaderlocatie Westvliet Family Sports & Health Club. De medewerkers van Westvliet hadden alles uit de kast gehaald om dit feestelijke jaarlijkse diner toch, met inachtneming van de RIVM-regels, door te kunnen laten gaan. Na de digitale bijeenkomsten van de afgelopen periode, was iedereen blij elkaar weer te ontmoeten en bij te kunnen praten.

Meer berichten