De ouderengym houd je fit vanuit de huiskamer of op een van de locaties (foto: pr).
De ouderengym houd je fit vanuit de huiskamer of op een van de locaties (foto: pr).

Huiskamer-oefeningen met Dynaband houden u fit

Actueel 415 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De projectgroep ouderengym in Leidschendam-Voorburg is voor haar deelnemers een leuk initiatief gestart.

Zij kunnen met een weerstandsband (Dynaband) en instructiefolder vanuit hun eigen huiskamer oefeningen doen om fit te blijven. Door de coronacrisis kwam van alles stil te liggen. Zo ook de ouderengym op de verschillende locaties. Door de docenten van de gym is met de deelnemers gebeld om even gezellig te kletsen en te vragen hoe zij met de lockdown omgingen. Ook werd gevraagd waar hun behoefte lag in deze gekke periode. Hier kwam uit dat de deelnemers niet helemaal stil zaten en regelmatig een rondje gingen lopen. Ook deden zij zelfstandig de oefeningen van de gym thuis, maar gaven daarbij aan behoefte te hebben aan ondersteuning.

Er is daarom een folder ontworpen met daarin zes oefeningen met de Dynaband. Deze worden stap voor stap uitgelegd. Samen met een gratis weerstandsband is deze als een sportief cadeautje in de brievenbus van geïnteresseerden gegooid. Zo kan iedereen vanuit de huiskamer meedoen. De ouderengym houd je fit vanuit de huiskamer of op een van de locaties. Inmiddels zijn er ontwikkelingen om de groepslessen te kunnen aanbieden op buitenlocaties. Wij geven hier binnenkort een nieuwe update over. 

Meer informatie op: www.senw-lv.nl/ouderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant