Logo hetkrantje-online.nl

Aanslagen gemeentelijke belastingen weer de deur uit

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - De gemeente  heeft besloten om vanaf nu weer aanslagen voor de gemeentelijke belastingen te versturen. Om inwoners en ondernemers de eerste maanden van de coronacrisis te ondersteunen, stuurde de gemeente tussen 16 maart en 1 juli geen gemeentelijke belastingaanslagen en aanmaningen uit. 

Inwoners en ondernemers die nog geen aanslag hebben ontvangen, krijgen die de komen de twee weken. Het gaat om aanslagen OZB, afvalstoffen- en rioolheffing en hondenbelasting. Ook worden weer aanslagen opgelegd voor marktgelden en toeristenbelasting. 

Nu de effecten van de coronacrisis meer bekend zijn, hebben mensen een beter beeld van de eigen financiële situatie. Door de aanslagen nu weer te gaan versturen, is er nog voldoende tijd om dit jaar in drie termijnen te betalen (als ze pas in het najaar worden verzonden, vervalt het naar twee termijnen).

De gemeente staat klaar voor inwoners, ondernemers, (sport)verenigingen of instellingen die door deze aanslag en de coronacrisis wél in financiële problemen komen. Zij kunnen contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 070. Er wordt dan samen bekeken welke maatwerkoplossing mogelijk is.

Meer berichten