Logo hetkrantje-online.nl
Artist impression Staedion van het nieuwe complex aan de Pegasusstraat in De Binckhorst.
Artist impression Staedion van het nieuwe complex aan de Pegasusstraat in De Binckhorst.

Overeenkomst voor 300 sociale huurwoningen in Binckhorst

  •   keer gelezen   Actueel

Den Haag/Voorburg - Staedion, NU Projectontwikkeling en Stebru ondertekenden op 30 juni de overeenkomsten voor de bouw van 300 sociale huurwoningen in de Pegasusstraat in de Binckhorst.

In september starten de voorbereidingen voor de bouwwerkzaamheden. Bouwer Stebru neemt de bouw voor zijn rekening. Door de overname van het project zorgt Staedion voor meer betaalbare woningen in Den Haag. Bovendien draagt de bouw van de sociale huurwoningen in hoge mate bij aan de verdere ontwikkeling van de Binckhorst. Een deel van de appartementen is bestemd voor jongeren tot 23 jaar.

Volgens algemeen directeur Michel Zaadhof van NU Projectontwikkeling is dit project uniek omdat het de start markeert van de herontwikkeling van de Binckhorst. Het voormalige industrie-bedrijventerrein transformeert naar een moderne, innovatieve en creatieve stadswijk waar wonen en werken samengaan.

Het complex krijgt een inpandige parkeergarage met 80 plaatsen ten behoeve van de woningen. Het fietsgebruik wordt gestimuleerd door de 900 eigen fietsparkeerplaatsen in de kelder van het gebouw. Desondanks kan het woongebouw wel gevolgen hebben voor het aangrenzende Voorburg, o.a. op het gebied van ontsluiting en (parkeer)drukte in de omgeving.

De verwachte opleverdatum van het complex is halverwege 2023. De toewijzing van de woningen verloopt dan via Woonnet Haaglanden.

Meer berichten