Logo hetkrantje-online.nl
De speeltuin van de Leidschendamse Speeltuinvereniging aan de Rozenlaan in Leidschendam is volledig op de schop gegaan (foto: pr).
De speeltuin van de Leidschendamse Speeltuinvereniging aan de Rozenlaan in Leidschendam is volledig op de schop gegaan (foto: pr).

Leidschendamse Speeltuin weer open na complete metamorfose

  •   1032 keer gelezen   Actueel

Leidschendam - De oorspronkelijk geplande heropening van de Leidschendamse Speeltuin Vereniging in maart van dit jaar werd vanwege het corona virus tot nader orde uitgesteld. Maar per 1 juli is het hek rondom de speeltuin aan de Rozenlaan 16a te Leidschendam eindelijk weer open.

Gedurende meerdere weken van verbouwen, graven, straten, het plaatsen van heel veel nieuwe toestellen, verven en opschonen, heeft de speeltuin een complete make-over ondergaan. En dat is goed nieuws voor alle kinderen die van buiten spelen houden. Want vanaf nu kunnen kinderen met én zonder beperking samen spelen op een hele reeks van nieuwe speelvoorzieningen.

Dit samen spelen dat ook wel ‘inclusief spelen’ wordt genoemd, heeft betrekking op het feit dat ieder kind, met of zonder beperking(en) met andere kinderen in een veilige en toegankelijke omgeving moet kunnen spelen en plezier kan maken. Daarom is in samenwerking met onder andere de stichting voor het Gehandicapte Kind NSGK, Fonds 1818, het VSB-fonds, het Van Ravesteynfonds, de Rabobank Clubkascampagne en Vlietwensen een compleet nieuwe zand- en waterspeelplaats gerealiseerd.

Wie vanaf nu de speeltuin betreedt zal zijn ogen uitkijken. Zo zijn er nieuwe hoge en lage schommels geplaatst, is er een trampoline gekomen en zijn er meerdere nieuwe klim-, glij-, wip- en draaitoestellen geplaatst. Tezamen met de nieuwe verharding, het gras en veel nieuwe beplanting heeft de speeltuin echt een andere uitstraling gekregen.

“Kom dus snel een kijkje nemen, we zijn alle dagen geopend m.u.v. zon- en feestdagen”, nodigt Tol iedereen uit. 

Bezoek ook de website of facebook voor alle actuele openingstijden, lidmaatschappen en mogelijkheden.

Meer berichten