Logo hetkrantje-online.nl
Buurtbewoners Cornel Spijkerboer en Alma van der Korp met Hans Peter Klazenga en andere leden van GBLV (foto: GBLV).
Buurtbewoners Cornel Spijkerboer en Alma van der Korp met Hans Peter Klazenga en andere leden van GBLV (foto: GBLV).

‘GBLV voor een schoon LV’ werpt zijn vruchten af

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - De terugkerende actie om wijken in onze gemeente zwerfafvalvrij te maken, is voor de organiserende lokale politieke partij GBLV/Gemeentebelangen bijzonder geslaagd te noemen.

De inmiddels vierde editie, ditmaal rondom twee Voorburgse middelbare scholen, heeft inwoners zo enthousiast gemaakt; dat zij ook zelf lokaal aan de slag gaan. Initiatiefnemer van de actie is GBLV-raadslid Hans Peter Klazenga: “De actie kan iedere keer rekenen op complimenten van omstanders. Het idee achter de actie - Schoon houdt schoon - stimuleert het leefbaar houden van buurten en wijken. Het leuke is dat het ook buurtbewoners activeert.” 

De recente actie rondom de scholencomplexen van het Maartenscollege en Gymnasium Novum te Voorburg, bracht twee bewoonsters van een nabijgelegen appartementencomplex op het idee om in hun eigen flat draagvlak te vinden voor een lokale schoonmaakactie: deze staat gepland voor 29 augustus en natuurlijk is GBLV dan ook van de partij.

De eerstvolgende GBLV zwerfafvalactie staat, op verzoek van omwonenden, gepland op 17 juli vanaf 16 uur aan de Sperwerlaan te Leidschendam tegenover Leidsenhage. 

Wilt u ook een plek aanmelden om samen met GBLV in uw wijk aan de slag te gaan? Dat kan! Stuur daarvoor een mail naar fractie@gblv.nl.

Meer berichten