Logo hetkrantje-online.nl
Tom de Grooth stijlvol op weg naar een match winning 87 not out (foto: Catch of the Day).
Tom de Grooth stijlvol op weg naar een match winning 87 not out (foto: Catch of the Day).

Late start cricketcompetitie met winst Voorburg CC

  •   56 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Na lang wachten door de coronapandemie konden op 5 juli dan toch de eerste Topklassecricketwestrijden worden gespeeld. 

Dit jaar is er geen promotie en degradatie, maar de eer staat op het spel. Daarnaast speelt het Nederlands elftal in november een belangrijk internationaal toernooi, dus iedereen zal de competitie uiterst serieus nemen. Alle overseas bleven thuis en dat geeft VCC de mogelijkheid ook een aantal eigen jeugdspelers (Dutt, Van der Giessen, De Lange, Nota) op te stellen. 

Het team zette met Viv Kingma en de van HCC overgekomen Ali Ahmad de druk op tegenstander VOC. Dat resulteerde in een traag scoringstempo van de Rotterdammers. Later voerde VOC het tempo wat op, maar omdat VCC geregeld een wicket pakte, kwam er nooit een groot partnership tot stand. 

Opener Durrani werd topscorer met 56 runs. Kingma, Ahmad en Bas de Leede hadden de beste cijfers met respectievelijk drie, twee en drie wickets. VOC 152. Nieuweling Righardt Pieterse (22 runs) en Tom de Grooth zorgden voor een uitstekende start voor VCC: 63 runs voor het eerste wicket totdat Pieterse werd gevangen. 

De 17-jarige Aryan Dutt, terug van Kampong, maakte een nette 16. Bas de Leede en Floris de Lange gingen op de matige graspitch nog LBW voordat Philippe Boissevain het afmaakte. 

Aan de andere kant speelde openingsbatsman en aanvoerder Tom de Grooth (87 not out) een uitstekende innings.

Meer berichten