Logo hetkrantje-online.nl
Deelnemers in gesprek tijdens de eerste bijeenkomst 'Omgaan met angst voor corona' (foto: pr).
Deelnemers in gesprek tijdens de eerste bijeenkomst 'Omgaan met angst voor corona' (foto: pr).

Bijeenkomst ‘Omgaan met angst voor Corona’ is een succes

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Wijkleercentrum Alles voor Elkaar organiseerde onlangs in samenwerking met psychotherapeut Elze Moons een buitenbijeenkomst over ‘Omgaan met angst voor Corona’.

Dit omdat iedereen op zijn eigen manier omgaat met de angst voor Corona en dit voor kwetsbare groepen vaak een barrière vormt om deel te nemen in het ‘nieuwe normaal. Nadat de deelnemers zich hadden voorgesteld werden ze door Elze uitgenodigd hun angst toe te vertrouwen aan het canvas. Met penseel en verf gingen de deelnemers aan de slag en door de stilte en de rust van Park Schakenbosch, met op de achtergrond de zingende vogels, bleken de eerste emoties als snel vrije loop te krijgen. Elze hielp de deelnemers geduldig en liefdevol hun creatie en emoties te duiden.

Veel activiteiten zoals vrijwilligerswerk en dagbesteding zijn door de Covid maatregelen voor de deelnemers weggevallen. Een deelnemer: “Het is zo fijn om middels een schildering mijn angst te kunnen delen met anderen en te merken dat ik niet de enige ben die er mee worstelt. Deze middag heeft me zo geholpen om op een andere manier naar mijn angst te kijken. Ik kom volgende keer zeker weer.

Op 9 juli om 14:00 uur is er weer een bijeenkomst op het terras achter het Vlietzichtgebouw in park Schakenbosch aan de Veursestraatweg in Leidschendam. Iedereen is welkom. Aanmelden kan via aanmelden@alles-voorelkaar.nl.

Meer berichten