Logo hetkrantje-online.nl
De winnaars van de Vredesposterwedstrijd van vorig jaar (archieffoto pr Lions).
De winnaars van de Vredesposterwedstrijd van vorig jaar (archieffoto pr Lions).

Lions Vredesposterwedstrijd na de zomer

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Al jaren organiseren de Lionsclubs in samenwerking met de Verenigde Naties de Peace Poster Contest (PPC) of wel een wereldwijde Vredesposterwedstrijd.

Kinderen over de hele wereld in de leeftijd van 11 tot 13 jaar tekenen op school een poster met Vrede als onderwerp. Ook in Leidschendam-Voorburg zal de wedstrijd wederom worden gehouden voor de komende herfstvakantie. De voorbereidingen zijn in volle gang.

Na de zomervakantie zal op vele basisscholen in onze gemeente weer de Lions International Vredesposterwedstrijd starten, met dit jaar als thema 'Elkaar Helpen Geeft Vrede'. Bob Wesselius, van Lionsclub Voorburg: “Door de coronatoestanden is het niet gelukt om alle basisscholen mee te krijgen. Wel doen 13 groepen 8 mee van basisscholen Nieuw Vreugd en Rust, St Maartens, De Vijverhof, De Driemaster, Groen van Prinsterer, Professor Casimir, De Lusthof en Cascade; bij elkaar ruim 400 leerlingen. Scholen kunnen zich nog aanmelden via voorburg@lions.nl”.

Deze wereldwijde wedstrijd wordt elk jaar in ruim 190 landen gehouden met meer dan 600.000 leerlingen in de leeftijd van 11 tot 13 jaar. Hierbij drukken de kinderen uit wat vrede voor hen betekent, waardoor zij meer begrip krijgen voor elkaar en voor andere volkeren en culturen. In Leidschendam-Voorburg organiseren de Lionsclub Voorburg en Lionsclub Prinses Marianne deze wedstrijd.

Bob Wesselius: “In elke groep worden de drie beste tekenaars in de week voor de herfstvakantie door een vakkundige jury geselecteerd en gehuldigd. De twee mooiste posters van elke groep worden geëxposeerd in de bibliotheek in Voorburg vanaf de herfstvakantie tot de finale op vrijdag 13 november”.

In deze periode kan het publiek in de bibliotheek een stem uitbrengen op hun favoriete poster. Op deze finaledatum zal wethouder Onderwijs, mevrouw Juliette Bouw, twee prijzen uitreiken: een juryprijs voor de beste poster, geselecteerd door de vakkundige jury en de publieksprijs voor de favoriete poster met de meeste stemmen van het publiek.

Deze twee posters dingen mee naar de beste van Nederland. De nationaal winnende poster gaat vervolgens, samen met de winnende posters van de andere deelnemende landen naar New York. In het VN-Hoofdkwartier wordt uit al die nationale finalisten de beste van de wereld gekozen. Deze internationale winnaar krijgt een hoofdprijs van 5.000 dollar en een reis met 2 begeleiders naar het VN-Hoofdkwartier in New York voor de prijsuitreiking.

Net voordat de vakanties in Voorburg beginnen zijn belangrijke afspraken gemaakt met de betreffende scholen.

Meer berichten