Logo hetkrantje-online.nl
Jolanda Zuydgeest, Maurice Hartsinck (GBLV) en Onderwijswethouder Juliëtte Bouw bij boekenwinkel In de Wolken (foto: Hilbert Krane).
Jolanda Zuydgeest, Maurice Hartsinck (GBLV) en Onderwijswethouder Juliëtte Bouw bij boekenwinkel In de Wolken (foto: Hilbert Krane).

GBLV brengt lokaal lezen extra onder de aandacht

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - De lokale politieke partij GBLV/Gemeentebelangen heeft vrijdagmiddag met de overhandiging van een boek over een lokale basisschool van een lokale schrijfster in een lokale boekenwinkel aangevraagd voor het lokale product en het lokaal kopen in coronatijd.

Het gaat om het boek ‘Angst regeert De Vulpen’ van schrijfster Jolanda Zuydgeest. Het presentje werd door GBLV-raadslid Maurice Hartsinck (woordvoerder Onderwijs) overhandigd aan Onderwijswethouder Juliëtte Bouw voor Kinderboekenwinkel ‘In de Wolken’ in het Huygenskwartier Voorburg. De fractie GBLV/Gemeentebelangen geeft het boek als ‘leesvoer’ voor de zomervakantie cadeau aan de fractievoorzitters, fractiewoordvoerders Onderwijs, het college van B&W, de gemeentesecretaris en de medewerkers van de griffie.

Met het reces in het vooruitzicht vraagt GBLV op ludieke wijze aandacht voor het onderwijs dat door de coronacrisis best spannende tijden beleefde. De schoolpleinen bleven leeg en de beeldschermen van iPads en laptops vulden zich met digitaal onderwijs. Het boek, een thriller, zou wat de fractie betreft prima als tv-serie voor op de (lokale) beeldbuis geschikt zijn.

De boodschap met de zomervakantie in het vooruitzicht: (Over) lokaal lezen is leuk!

Meer berichten