Logo hetkrantje-online.nl
Er komen twee woongebouwen van respectievelijk 11 en maximaal 7 verdiepingen (tekening: pr).
Er komen twee woongebouwen van respectievelijk 11 en maximaal 7 verdiepingen (tekening: pr).

Bouw 89 appartementen op ARDEA-locatie

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - De raad heeft onlangs het ruimtelijk kader voor de ARDEA- locatie besproken en unaniem aangenomen. De bouw van 89 woonappartementen komt met die goedkeuring een stap dichterbij.

Op het ARDEA-terrein op de Prinses Caronlinalaan/Veurse Achterweg staan nu nog een showroom en autogaragebedrijf. Deze plek verandert in de komende jaren in een woongebied met veel ruimte voor parkachtig groen. Er is binnen de regio Haaglanden veel vraag naar woningen voor verschillende doelgroepen. Dit plan komt daar aan tegemoet.

De plannen voor de herontwikkeling zijn tijdens twee inspraakbijeenkomsten gepresenteerd aan omwonenden. Vijf mogelijke varianten zijn onderzocht. Op basis daarvan is een gezamenlijke voorkeursvariant bepaald. Dit ontwerp sluit goed aan op de bestaande omgeving en brengt meer ‘groen’ terug in het gebied.

De huidige bebouwing wordt gesloopt en op het terrein komen twee woongebouwen. Eén gebouw bestaat uit een woongebouw met 11 woonlagen. Het tweede gebouw heeft een ‘getrapte’ bouwhoogte van middelhoog (7 woonlagen) naar laag (4 woonlagen). Van de 89 woningen vallen er 27 in de sociale huursector. Verder komen er 42 huurwoningen en 20 koopwoningen. Parkeren kan op eigen terrein in een half verdiepte parkeergarage. Hier komen ook de bergingen. Het terrein wordt ontsloten via de Veurse Achterweg. 

De vergunningenprocedure wordt nu opgestart. De bouw start medio 2021.

Meer berichten