Logo hetkrantje-online.nl
(foto: gemeente LV).
(foto: gemeente LV).

Ogen en tekst moeten inwoners bewegen afval niet naast containers te zetten

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - In de strijd tegen het illegaal plaatsen van afval naast ondergrondse containers heeft de gemeente op 2 ‘hotspot’ locaties een bord geplaatst. De ogen op het ene bord en de tekst op het andere lichten op zodra iemand bij het bord in de buurt komt. Ze moeten voor meer bewustwording zorgen dat afval in de containers hoort en niet ernaast.

De borden zijn geplaatst op het Oosteinde in Voorburg nabij het tankstation en op de Bruijnings Ingenhoeslaan in Voorburg. Op deze locaties komt het regelmatig voor dat grof huishoudelijk afval of vuilniszakken met restafval naast de ondergrondse containers worden gezet. Dit ziet er niet fraai uit, het zorgt voor overlast en is veel inwoners en de gemeente een doorn in het oog. Daarnaast wordt het legen van de containers erdoor bemoeilijkt.

De borden lichten op zodra iemand bij de containers in de buurt komt. Op het ene bord verschijnt een paar ogen, op het andere de tekst ‘De meeste mensen gooien hun afval in de container’. 

De borden zijn voorzien van ledpanelen en werken op een accu en zonnepanelen. ’s Nachts staan ze uit. De gemeente hoopt met de borden het plaatsen van afval naast de containers tegen te gaan. Soortgelijke borden zijn in andere gemeenten effectief gebleken.

Meer berichten