“Bij de Stadstuin komt alles samen.” vertelt Annemarie, ”Ik kan heerlijk buiten actief zijn in mooie natuur, mijn ervaring met eigen kippen en ander kleinvee komt goed van pas en het buffet beheren is ook leuk.
“Bij de Stadstuin komt alles samen.” vertelt Annemarie, ”Ik kan heerlijk buiten actief zijn in mooie natuur, mijn ervaring met eigen kippen en ander kleinvee komt goed van pas en het buffet beheren is ook leuk."

Stadstuin Rusthout zoekt enthousiaste vrijwilligers

Actueel 419 keer gelezen

Leidschendam - Al meer dan zeven jaar werken meer dan 50, veelal oudere vrijwilligers, met veel plezier in de Stadstuin, met de dieren, in de aarde of als beheerder.

De ‘jongste’ vrijwilligster is Annemarie de Raadt (61), recentelijk vervroegd met pensioen gegaan. “Bij de Stadstuin komt alles samen.” vertelt Annemarie, ”Ik kan heerlijk buiten actief zijn in mooie natuur, mijn ervaring met eigen kippen en ander kleinvee komt goed van pas en vroeger heb ik ook in de horeca gewerkt - wie niet - dus het buffet beheren is ook leuk. Ik geniet vooral van de kinderen, die zo spelenderwijs met dieren leren omgaan. Eieren rapen is een feest voor hen. Kortom; die paar uur actief zijn als vrijwilliger op de Stadstuin geven mij veel plezier. Ik zet me op een positieve manier in voor de samenleving en ik heb weer leuke enthousiaste collega’s.“ 

Graag wil het bestuur de Stadstuin ook op donderdag openstellen, maar dan zijn wel meer vrijwilligers nodig. Nu is de Stadstuin nog open van dinsdag t/m zondag en donderdag dicht. Heeft u ook belangstelling om te komen helpen op Rusthout, mail dan naar: info@stadstuinrusthout.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant