Logo hetkrantje-online.nl
Openingsconcert Huygensfestival 2019 in de Oude Kerk te Voorburg.
met jeugdmusici uit diverse landen (foto: Hilbert Krane).
Openingsconcert Huygensfestival 2019 in de Oude Kerk te Voorburg. met jeugdmusici uit diverse landen (foto: Hilbert Krane).

Pluim voor vrijwilligers Huygens Festival

  •   52 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Het Huygens Festival 2020 gaat zoals bekend door. Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 september zijn er weer veel optredens van klassieke ensembles, solisten, koren en dansers in het Huygenskwartier Voorburg. 

Alles is gratis toegankelijk en divers qua stijl en repertoire. De optredens worden verzorgd door amateurs en professionals.

De organisatie van het Huygens Festival draait volledig op vrijwilligers. Ook als het gaat om vrijwilligers staat samenwerking met andere organisaties bij het Huygens Festival voorop. Leden van het Voorburgs Opera Koor en de Stichting Stedenbanden Leidschendam-Voorburg en hun werkgroepen zijn altijd bereid om een handje mee te helpen; voor de Stichting Dans aan de Vliet geldt hetzelfde. 

Het Huygens Festival werkt al een aantal jaren samen met het bestuur van de Open Monument Dag Leidschendam-Voorburg. Het is daarom bijzonder leuk dat het bestuur van de OMD (die dit jaar niet doorgaat) heeft aangegeven zich dit jaar als vrijwilliger tijdens het Huygens Festival in te willen zetten. 

Met de dames van de Lions Club ’Prinses Marianne’ heeft het Huygens Festival in de afgelopen jaren ook een goede band opgebouwd. Ook dit jaar zullen zij weer acte de présence geven, Een bijzondere samenwerking gaat het Huygens Festival dit jaar aan met het Maartens College. Een aantal leerlingen zal hun maatschappelijke stage in het kader van het Huygens Festival verrichten.

Voorzitter Annet Weijermars is blij met de vrijwilligers: ”Het Huygens Festival is een gratis festival voor de bezoekers. Dat willen we ook graag zo houden om iedereen de kans te geven kennis te laten maken met klassieke muziek. Met de inzet van de vele vrijwilligers lukt ons dat. Zij verdienen wat mij betreft een hele grote pluim!”

Meer berichten