Logo hetkrantje-online.nl
Jongeren op stap met ouderen (archieffoto Telstar Uitgeverij).
Jongeren op stap met ouderen (archieffoto Telstar Uitgeverij).

Gemeente wil kinderen beter begeleiden

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - De gemeente Leidschendam-Voorburg gaat extra aandacht besteden aan nog betere begeleiding tijdens de eerste 1000 levensdagen van een kind, maatschappelijke inzet door middelbare scholieren en cultureel aanbod voor moeilijk bereikbare jongeren.

Dat staat in de zogenoemde initiatiefvragen, die de basis vormen voor veel subsidies. Daarnaast is er volle aandacht voor de gevolgen van de coronacrisis, zowel voor inwoners als voor maatschappelijke organisaties.

Partners uit het medische domein (verloskundigen, geestelijke gezondheidszorg) en het sociaal domein (jeugdgezondheidszorg, welzijn, schuldhulpverlening) gaan via het actieprogramma Kansrijke Start een plan ontwikkelen om nog beter samen te werken, van elkaar te leren en een collectief aanbod te ontwikkelen dat goed is afgestemd op de vraag van zowel professionals als ouders en vooral ook makkelijk vindbaar en laagdrempelig is.

Daarnaast wordt er een plan gemaakt voor Maatschappelijke Diensttijd. Middelbare scholieren worden gevraagd om hun talenten in te zetten voor een ander. Wethouder Jan-Willem Rouwendal: “Bijvoorbeeld voor een dierenasiel of door een museum te helpen om jongeren beter te bereiken, een kookprogramma te maken met leeftijdsgenoten met verschillende culturele achtergronden, een feest te organiseren voor ouderen of maatje te worden van een statushouder. Hoe de Maatschappelijke Diensttijd er precies uit zou moeten zien, wordt komend jaar door de partners aan de betreffende subsidietafel samen met leerlingen vormgegeven.” 

Ook komt er meer aandacht voor cultureel aanbod voor kinderen die daar nu niet mee in aanraking komen.

Meer berichten