Buitenplaats Molenwei aan de Stompwijkseweg, tegenover de Drie Molens (foto: pr).
Buitenplaats Molenwei aan de Stompwijkseweg, tegenover de Drie Molens (foto: pr).

Stads platteland wint steeds meer aan populariteit

Actueel 721 keer gelezen

Leidschendam - Het buitengebied rond Stompwijk wint aan populariteit afgelopen maanden. Nooit eerder hebben zoveel fietsers, wandelaars, sporters en motoren de weg gevonden richting het weidegebied tussen de grote steden.

De herstelde Stompwijkeweg, ontwikkeling van de Nieuwe Driemanspolder en toenemende behoefte aan groene ruimte maken dat recreanten het gebied steeds meer ontdekken. De agrarische sector verandert en de stedeling zoekt naar verstilling en bewegingsruimte. Toch blijven authentieke boerderijen, actieve agrariers en koeien in de wei bepalend voor de weidse en landelijke sfeer. Er ligt een uitdagende taak voor agrariërs en overheden om de balans te gaan vinden op het platteland dicht bij de stad.

Op Buitenplaats Molenwei, nabij de Drie Molens, gaan Vicky van der Krogt en haar broer Bert die uitdaging aan. Voor wie kennis wil maken met een boerderij in transitie, zondag 26 juli speelt o.a. Bram van der Vlugt ‘De Les’ op Molenwei. Tussen de voorstellingen door wordt een aanschuifmaaltijd geserveerd. 

Meer info: www.buitenplaatsmolenwei.nl/agenda/.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant