Logo hetkrantje-online.nl
Rieneke Brink (fluit), Paloma de Beer (hobo) en Ilse Eijsink (klarinet) vormen een blazerstrio dat graag van de gebaande paden afwijkt.
Rieneke Brink (fluit), Paloma de Beer (hobo) en Ilse Eijsink (klarinet) vormen een blazerstrio dat graag van de gebaande paden afwijkt.

Klassiek in Huygens’Hofwijck met DiviDivi3

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - In de tuin van Huygens’ Hofwijck aan het Westeinde 2a in Voorburg kan men donderdag 6 augustus genieten van klassiek muziek met het trio DiviDivi3. Aanvangstijd: 16.00 uur; toegangsprijs: €10.

Dividivi3  bestaat uit Rieneke Brink (fluit), Paloma de Beer (hobo) en Ilse Eijsink (klarinet). Met de ‘Histoire du Tango’ als uitgangspunt neemt het trio u mee in het leven van de beroemde Argentijnse componist Astor Piazzolla, bandoneonist in het befaamde tango-orkest van Aníbal Troilo. Troilo hield vast aan de originele vorm van de tango terwijl Piazzolla deze juist verder wilde ontwikkelen. Hij bouwde verder aan zijn eigen stijl onder meer door elementen uit de klassieke muziek, vooral van Bach en Strawinsky. Maar ook de jazzmuziek van Gershwin was een inspiratie voor hem. Samen met de jazz saxofonist Gerry Mulligan nam hij onder andere de plaat ‘Summit’ op, waarbij de jazz en tango prachtig samensmelten. 

Op het programma staan o.a.: A. Piazzolla (1921-1992)  – Histoire du Tango (deel 1, 2 en 3), J.S. Bach (1685-1750)  – delen uit de Goldberg variaties (arr. Paloma de Beer)  en G. Gershwin (1898-1937) –Rialto ripples rag (arr. Geert Rubingh).

Bij slecht weer wordt het concert verplaatst naar Theater Ludens. Check een dag voor het concert: www.theaterludens.nl. Kaarten alleen online verkrijgbaar.

Meer berichten