Logo hetkrantje-online.nl
Op zaterdag 18 juli stonden er 27 welpen te trappelen om naar Arnhem te komen naar een middeleeuwse herberg.
Op zaterdag 18 juli stonden er 27 welpen te trappelen om naar Arnhem te komen naar een middeleeuwse herberg.

Welpen Scouting Damherten starten vakantie met zomerkamp

  •   76 keer gelezen   Actueel

Leidschendam - De welpen (kinderen van 7 t/m 11 jaar) van Scouting Damherten beginnen hun vakantie met het jaarlijkse hoogtepunt van het jaar: het zomerkamp.

Op zaterdag 18 juli stonden er 27 welpen te trappelen om naar Arnhem te komen naar een middeleeuwse herberg. In de herberg ontmoeten ze twee schildknapen, de broers Ben en Jerry Knaap. Er heerst een boze koningin die veel belasting int. Er is oorlog en Jerry wordt opgeroepen om mee te vechten. Ben gaat samen met de welpen oefenen om ook een goede ridder te worden.

Als de koningin veel hoofdpijn krijgt belooft ze een beloning uit voor de persoon die de juiste kruiden kan vinden tegen de hoofdpijn. Het lukt de welpen om deze kruiden te verzamelen. Toch is ze nog steeds een onaardige en boze koningin, ze lijkt wel gehypnotiseerd.... Zal het de welpen lukken om het probleem op te lossen en Ben en Jerry te helpen?!

Tijdens het kamp brengen de welpen alles wat ze het afgelopen jaar spelenderwijs geleerd hebben in de praktijk. Zo bouwen ze een eigen hut, koken ze op houtvuur, lopen ze een hike, gaan ze van de zelfgebouwde kabelbaan, slapen ze onder de sterren, spelen ze levend Stratego en mogen ze zelf pannenkoeken bakken. 

Meer informatie over Scouting Damherten Leidschendam op www.damherten.nl.

Meer berichten