Logo hetkrantje-online.nl
Een mooie siertuin met vaste planten (foto: gemeente Leidschendam-Voorburg).
Een mooie siertuin met vaste planten (foto: gemeente Leidschendam-Voorburg).

Doe mee met tuinmetamorfosewedstrijd Groei&Bloei

  •   44 keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Inwoners die plannen hebben om van (een deel van) hun tuin of balkon een groene oase te maken, kunnen meedoen met de tuinmetamorfosewedstrijd van Stichting Groei & Bloei. Er zijn leuke prijzen te winnen. 

Het vergroenen van het balkon of de tuin maakt het uitzicht vanuit de woning kleurrijk en levendig. Tevens draagt het bij aan de biodiversiteit. Planten vormen een fijne leefomgeving voor bijvoorbeeld vlinders, hommels en bijen. Daarnaast zijn ze erg nuttig: door verdamping zorgen planten voor verkoeling bij heel heet weer. Ook vangen ze regenwater op. Hierdoor wordt het riool tijdens extreme regenval minder belast en staan de straten minder vaak blank. Kortom: een kleine ingreep kan al heel veel moois opleveren. 

Maak 1 foto vóór en 1 foto ná de tuinmetamorfose. Kies daarvoor de meest optimale groei- en bloeimomenten in de tuin of op het balkon, liefst met licht bewolkt weer. Stuur beide foto’s met contactgegevens en een beknopte omschrijving vóór 21 september naar info@leidschendam.groei.nl. Een deskundige en onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen. Op 23 november worden de winnaars bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt. De Tuinmetamorfosewedstrijd wordt georganiseerd door Stichting Groei & Bloei in samenwerking met de gemeente, in het kader van Operatie Steenbreek. Meer info op leidschendam.groei.nl.

Meer berichten