Logo hetkrantje-online.nl
Wethouder Astrid van Eekelen bezorgt een energiebesparende WoonWijzerBox bij de familie Van der Zwan in Voorburg (foto: gemeente LV).
Wethouder Astrid van Eekelen bezorgt een energiebesparende WoonWijzerBox bij de familie Van der Zwan in Voorburg (foto: gemeente LV).

Bespaar energie met de WoonWijzerBox

  •   122 keer gelezen   Actueel

De gemeente Leidschendam-Voorburg stimuleert haar inwoners energiebesparende maatregelen aan te schaffen. Wethouder Astrid van Eekelen heeft daarom op 20 juli een energiebesparende WoonWijzerBox bij de familie Van der Zwan in Voorburg bezorgd.

De producten in de box zijn door het gezin Van der Zwan aangeschaft in de webshop van de WoonWijzerWinkel. Inwoners van Leidschendam-Voorburg met een eigen huis krijgen maar liefst 90 euro korting van de gemeente wanneer ze voor minimaal 100 euro besteden in deze webshop. Hiermee besparen de familie Van der Zwan en andere woningeigenaren straks flink op de energierekening. Wethouder Astrid van Eekelen: “Op het gebied van duurzaam wonen kunnen we zo in kleine stappen, samen met inwoners, het verschil al maken. Of het nou gaat om het gebruik van een LED lamp of een waterbesparende douchekop. Het draagt allemaal bij aan de overgang naar minder energieverbruik. Een mooier en duurzamer Leidschendam-Voorburg maken we tenslotte met elkaar.”

Zuinig met energie
De heer Van der Zwan over de actie: “Op dit moment wonen wij in een woning die lastig warm te krijgen is. Zelf vind ik het belangrijk dat je zuinig met energie omgaat. Daarom heb ik na het horen van de actie van mijn buurman de WoonWijzerbox besteld. Nu kunnen we op een goedkope manier verschillende producten uitproberen. Als het goed is, haalt dit ook het gasverbruik naar beneden. En bevalt het goed? Dan voeren we het door in de rest van het huis. In onze box zit bijvoorbeeld isolatiefolie voor achter, en een ventilator voor onder de radiator. Daarnaast hebben we gekozen voor tochtstrips; één voor de brievenbus en één voor onder de deur. Die laatste was aan vervanging toe. In de vakantie ga ik alles installeren. Dit helpt als we straks weer gaan stoken het warmteverlies te beperken. Iedereen moet zijn steentje bijdragen.”

WoonWijzerBox bestellen
Aanmelden voor de actie kan eenvoudig en snel via www.lv.nl/woonwijzerbox. Na het volledig invullen van het aanmeldformulier, ontvangen woningeigenaren een bevestigingsmail met een kortingscode. Met deze code krijgt de woningeigenaar, bij een minimale besteding van 100 euro, maar liefst 90 euro van de gemeente cadeau. De kortingscode kan ingevuld worden bij bestellingen in de webshop van de WoonWijzerWinkel via www.lv.nl/woonwijzerbox. In totaal zijn er 550 boxen. De actie loopt zolang de voorraad strekt.

Meer informatie
Er zijn nog veel meer gemeentelijke en landelijke regelingen en subsidies waarmee u uw woning duurzaam kunt maken. Meer informatie over bijvoorbeeld woningisolatie, het aanleggen van een groen dak of het aanvragen van een Energiebespaarlening met korting op het rentetarief, op www.lv.nl/duurzaamleven.

Meer berichten