Logo hetkrantje-online.nl
Fractievoorzitter Jeroen van Rossum van GroenLinks (archieffoto: Ap de Heus).
Fractievoorzitter Jeroen van Rossum van GroenLinks (archieffoto: Ap de Heus).

GroenLinks: 'Grote visie nodig voor na de coronacrisis'

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - “Gewone antwoorden zijn niet meer voldoende voor de woningcrisis, de klimaatcrisis, de coronacrisis en de economische crisis. Een grote visie is nodig om ze aan te pakken.”

Dit stelde GroenLinksfractievoorzitter Jeroen van Rossum bij de bespreking van de kaderbrief voor beleid en financiën. Van Rossum citeert uit de stukken dat, als gevolg van de klimaatverandering, het beheer van parken en het openbare groen duurder wordt. “En dat is maar één voorbeeld van de gevolgen. De lucht is tijdens de coronacrisis aantoonbaar schoner geworden omdat er minder auto’s en vrachtauto’s reden.”

De gemeenteraad is het eens dat nu kaders voor de begroting van 2021 vaststellen niet verstandig is. Maar voor GroenLinks is het wel duidelijk dat in de begroting grote en echte keuzes gemaakt moeten worden. GroenLinks gaat deze zomer daaraan werken. “Het college hopelijk ook,” hoopt Van Rossum.

Zijn betoog was gericht aan dovemansoren. Van Rossum: “Wethouder Rouwendal reageerde lauwtjes. De VVD-fractie gaf aan dat het enige dat op deze ‘linkse lijst’ ontbreekt, is dat GroenLinks Shell de wacht aanzegt.”

In het begin van de periode noemde Van Rossum het college ‘futloos’. “Dat beeld is maar ten dele bijgesteld”, laat hij weten.

Meer berichten