Logo hetkrantje-online.nl
Er zijn en worden al veel gebouwen in de gemeente voorzien van zonnepanelen.
Er zijn en worden al veel gebouwen in de gemeente voorzien van zonnepanelen.

Gemeente vraagt inwoners mening over schone energie

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - De gemeente  werkt aan een energiestrategie hoe in 2050 een CO2 neutrale gemeente te kunnen worden. 

Dit is nodig om klimaatverandering te beperken en de stad in de toekomst leefbaar en gezond te houden. In de plannen is de mening van alle inwoners belangrijk. Vanaf 27 juli kan via een online enquête worden meegedacht over schone energie. 

Wethouder Astrid van Eekelen: ”De energietransitie raakt ons allemaal en is van ons allemaal. De mening van de inwoners over de toekomst van Leidschendam-Voorburg mag daarom niet ontbreken. Zonder overleg kan de gemeente namelijk niet beslissen over de verduurzaming van wijken en buurten.”

De online enquête is te vinden via de site www.ingesprekmetlv.nl/energietransitie. De vragen zijn bedoeld voor zowel woningeigenaren als huurders in Leidschendam-Voorburg. Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 10 minuten. Onder de inwoners die de enquête volledig invullen, verloot de gemeente 20 cadeaubonnen ter waarde van 10 euro.

De uitkomst van dit onderzoek wordt gebruikt om invulling te geven aan toekomstig beleid. De gemeente heeft uiterlijk eind 2021 een plan uitgewerkt voor de aanpak van wijken en buurten in de gehele gemeente. Meer lezen over de energietransitie? Kijk ook dan op www.ingesprekmetlv.nl/energietransitie.

Meer berichten