Vocaal Ensemble Muze durft het aan in de buitenlucht.
Vocaal Ensemble Muze durft het aan in de buitenlucht.

Vocaal Ensemble Muze zingt plattelandsconcerte

Actueel 281 keer gelezen

Leidschendam - Vocaal Ensemble Muze durft het aan in de buitenlucht. Het tweede weekend van september zijn er twee korte concerten in het prachtige buitengebied van Leidschendam, schuin tegenover de drie molens. In de openlucht, met voldoende afstand, dus veilig.

Net als velen hebben de Muzes het zingen ruim 3 maanden moeten missen. Waar het eerst erg vanzelfsprekend was om elke week te repeteren, voelen ze wat voor een luxe het eigenlijk is om elke week samen te zingen.

De versoepelingen rondom de maatregelen die getroffen worden omwille van het Coronavirus werden dan ook goed in de gaten gehouden. En toen was het zover: op buitenplaats Molenwei vonden ze een mooie plek. Onder een tentdoek van 5m hoog en op 4m afstand van elkaar, konden ze eindelijk de muzikale draad weer oppakken.

De locatie is perfect, niet alleen kunnen ze in de ‘silo’ veilig samen komen. Ook voelt het zingen midden in de natuur heel fijn; de vogels fluiten mee en om beurten begeleiden regen en zonnestralen de zang. Omdat het koor het zingen zo’n tijd gemist heeft, repeteert het deze zomer door.

En het is extra leuk om toe te werken naar een borrel- en een ontbijtconcert op 12 en 13 september, op buitenplaats Molenwei. Up-tempo repertoire tijdens het borrelen en verstilling tijdens het ontbijtconcert. 

Bent u hier graag bij? Meer informatie vindt u op buitenplaatsmolenwei.nl/agenda en thuisinzingen.nl.

Uit de krant