Logo hetkrantje-online.nl
Koffie op enige afstand in de tuin van wijkcentrum De Boot in Damsigt (foto: pr).
Koffie op enige afstand in de tuin van wijkcentrum De Boot in Damsigt (foto: pr).

Buiten koffiedrinken op1,5 meter bij De Boot

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Jawel, het kan en mag weer! Na ruim 4 maanden kan er weer een Koffieochtend worden gehouden bij wijkcentrum De Boot in de Duivesteijnstraat in Voorburg.

Nu alleen niet binnen in wijkcentrum De Boot, maar buiten in de tuin. Elke woensdagochtend gaat het grote tuinhek van De Boot open, worden stoelen in de tuin gezet op 1,5 meter afstand, doet het koffieapparaat weer dienst en komen ouderen uit de wijk Damsigt weer koffie drinken. Het is als vanouds, maar dan buiten. Alle deelnemers vinden het gezellig om elkaar weer te zien. Er is heel wat bij te praten. Grappen gaan over en weer aan tafel. Er kan weer gelachen worden en met jassen, truien en vesten wordt ervoor gezorgd dat niemand het koud heeft. En iedereen weet: bij regen blijft iedereen thuis.

De hele maand augustus zal de Koffieochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur buiten plaatsvinden. Er wordt natuurlijk koffie en thee gedronken, met wat lekkers erbij, maar het is meer dan dat. Je leert er andere wijkbewoners kennen, er ontstaan onderlinge contacten en het is een gezellige plek waar je altijd welkom bent. Er worden regelmatig lezingen gehouden en een paar keer per jaar worden activiteiten georganiseerd, zoals een gezamenlijk uitje of een lunch. Begin september wordt in overleg met het bestuur van de wijkvereniging besloten óf en hoe de Koffieochtend in de volgende periode wordt georganiseerd.

Meer berichten