Logo hetkrantje-online.nl
(foto: Marielle Schoor).
(foto: Marielle Schoor).

Verkoeling gezocht op Vlietland

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Met een temperatuur van rond de dertig graden en een gevoelstemperatuur die zelfs nog wat hoger ligt, is het vandaag een bloedhete dag in Leidschendam-Voorburg..

Velen zochten dan ook verkoeling aan het water, zoals in recreatiegebied Vlietland. Daar was het wel druk, maar kon ogenschijnlijk toch nog goed afstand van elkaar worden gehouden door de bezoekers. 

Vandaag is het zonnig en (zeer) warm met maximumtemperaturen die uiteenlopen van 27°C in het Waddengebied tot lokaal 35°C in het uiterste zuiden. De zuidoostelijke wind is overwegend matig, 3-4 Bft. In het uiterste zuidwesten kan zich in de late avond een enkele bui voordoen, waarbij er kans is op windvlagen van ca. 40-50 km/uur.

Komende nacht neemt van het zuidwesten uit de bewolking toe en kunnen er enkele (onweers)buien tot ontwikkeling komen. Het wordt een warme nacht met minima die in het westen en zuidwesten amper onder de 20°C uitkomen, met name in de grote steden. In het noordoosten kan het nog afkoelen naar ca. 17°C. De matige wind is oost tot zuidoost. In de loop van de nacht draait de wind in het zuidwesten naar zuidwest.

Morgenochtend is er vrij veel bewolking aanwezig en plaatselijk komt er een (onweers)bui voor. In de loop van de dag wordt het weer droog en komt er geleidelijk weer meer ruimte voor de zon. In de oostelijke helft kan in de middag plaatselijk nog een enkele onweersbui ontstaan. Met maximumtemperaturen van 24°C langs de kust tot 31°C in het oosten en zuidoosten wordt het minder warm dan vandaag. In het oosten is de wind aanvankelijk nog zuid tot zuidoost maar in de loop van de ochtend draait de wind overal geleidelijk naar westelijke richtingen en wordt matig, 3-4 Bft. (Bron: KNMI)

Meer berichten