Logo hetkrantje-online.nl
Hele gezinnen met kinderen vermaakten zich prima op de vele luchtkussens op Buitenplaats Molenwei in Leidschendam (foto: pr).
Hele gezinnen met kinderen vermaakten zich prima op de vele luchtkussens op Buitenplaats Molenwei in Leidschendam (foto: pr).

Playground op het platteland bij Buitenplaats Molenwei

  •   229 keer gelezen   Actueel

Leidschendam - De maand augustus startte in het buitengebied van Leidschendam-Voorburg met springende, klauterende en glijdende kinderen in de wei. Voor slechts één middag werd door de organisatie van De PLECK een heus speeldorp opgebouwd met maar liefst 15 springkussens en stormbanen.

De vraag naar kinderactiviteiten is groot deze zomer en ook ouders zoeken naar een veilige omgeving voor een dagje uit. Buitenvermaak staat op nummer 1 en als dan ook de weergoden er zin in hebben kan een vakantiedag niet meer stuk. "De buitenspeel pilot afgelopen zaterdag is in no time neergezet", laat Steven van der Toorn weten, één de creatieve ondernemers achter De PLECK.

Dat het maximale aantal van 250 tickets binnen 3 dagen geboekt zouden worden had de organisatie niet gedacht. Het springdorp in de wei zorgde voor vermaak en ontmoeten voor jong en oud, de waterglijbaan de dijk af was toch wel de hit.

Bezoekers kwamen zaterdag uit de hele regio naar het springparadijs. "Toch willen we vooral lokale gezinnen verwelkomen, die om de hoek een dagje uit kunnen beleven. Met volop ruimte op het platteland kunnen we hier op Buitenplaats Molenwei alles coronaproof organiseren", vertelt Vicky van der Krogt. "Dank gaat in het bijzonder uit naar de gemeente LV voor het vertrouwen en de snelle afwikkeling."

Met de opgedane ervaringen wordt nagedacht over een springweek eind augustus om de zomervakantie af te sluiten. Stichtingen en verenigingen die mogelijkheden zien om met hun doelgroep samen te komen kunnen al contact opnemen. Lokale organisaties die willen sponsoren of een eigen rol zien zijn uiteraard ook van harte welkom.

Meer informatie op depleck.nl of buitenplaatsmolenwei.nl.

Meer berichten