Logo hetkrantje-online.nl
Koken met KIaske in de Stadstuin Rusthout; een van de activiteiten tijdens de Zomerweek (foto: pr).
Koken met KIaske in de Stadstuin Rusthout; een van de activiteiten tijdens de Zomerweek (foto: pr).

Zomerweek Stadstuin Rusthout met beperkingen

  •   90 keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Al zes jaar is het bij de Stadstuin Rusthout aan de Noordsingel in Leidschendam (tegenover Leidsenhage) een traditie om de laatste vakantieweek leuke activiteiten te organiseren voor de jonge jeugd.

Door alle beperkende maatregelen moet de zomerweek op de Stadstuin dit jaar echter wat beperkter worden gehouden, zodat er voldoende veiligheid geboden kan worden. "Heel belangrijk is dat de volwassenen te allen tijde de anderhalve meter afstand houden, ook naar de vrijwilligers toe", aldus voorzitter Paul Stroebel.

Verder kan het gebeuren dat, als het te druk wordt, nieuwe bezoekers de toegang tot de Stadstuin geweigerd kan worden. Stroebel: "Dat is niet leuk, maar nodig voor ieders veiligheid."

Toch is het gelukt om een leuk programma samen te stellen voor de Zomerweek. Op maandag 24 augustus is de Stadstuin open voor bezoekers en is er van 13.00 tot 15.00 uur voor de wat grotere kinderen van 6 t/m 10 jaar een tuinwandeling met Will en daarna wordt een bloemstukje gemaakt. Maximale groepsgrootte: 10 kinderen.

Dinsdag 25 augustus is de stadstuin open voor bezoekers vanaf 11.00 uur. De kinderen kunnen samen met Kitty en Dick pannenkoeken bakken en om 14.00 uur komt Nicole schminken tot 16.00 uur. Tot maximaal 15 kinderen: tijdig inschrijven.

Op woensdag 26 augustus kunnen kinderen van 4 t/m 10 jaar onder leiding van Marian creatief werken met flesjes. Ook hier weer groepjes van 10 kinderen. Start om 11.00 uur en 13.00 uur, lekker buiten in de open lucht.

Op donderdag 27 augustus is de Stadstuin ook open en kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar in groepjes van 8 kinderen komen koken met Klaske. Start om 11.00 uur en 12.30 uur.

Op vrijdag 28 augustus kunnen de wat oudere kinderen van 8 t/m 12 jaar in groepjes van 10 weer, samen met Alex en Paul, bogen komen maken voor een boogschuttersspel. Tijdstip: 11.00 en 12.00 uur.

Voor alle activiteiten geldt een bijdrage van 2 euro en van tevoren inschrijven op de intekenlijst bij de uitgiftebalie is verplicht. Een reservering maken kan via duurzaam@stadstuinrusthout.nl.

Paul Stroebel: "Het is jammer dat we dit jaar het aantal activiteiten en bezoekers moeten beperken, maar dat is in het belang voor ieders gezondheid. Zo proberen we er met elkaar toch nog een gezellig zomerfeest van te maken, natuurlijk alles onder voorbehoud!! Als de Coronaregels worden aangescherpt, dan zullen we ons ook weer moeten aanpassen! Graag tot ziens op de zomerweek."

Meer berichten