De kerkklok van de St. Martinuskerk aan het Oosteinde in Voorburg slaat minder vaak en minder hard (foto: Google Streetview).
De kerkklok van de St. Martinuskerk aan het Oosteinde in Voorburg slaat minder vaak en minder hard (foto: Google Streetview).

Minder en zachter klokkengelui Sint Martinuskerk Voorburg

Actueel 2.783 keer gelezen

Voorburg - Naar aanleiding van klachten uit de buurt slaat de kerkklok van de Sint Martinuskerk aan het Oosteinde in Voorburg sinds kort minder vaak en is het geluidsniveau teruggebracht.

Bij het kerkbestuur was een klacht binnengekomen vanuit De Vlietwijck in Voorburg dat men overlast ondervond van de kerkklok die ieder kwartier 1 of meerdere keren sloeg, uiteraard afhankelijk van de tijd. Dat heeft het kerkbestuur doen besluiten om de kerkklok minder vaak te laten slaan en het geluid ‘zachter te zetten’.

“De klok is helemaal opnieuw ingesteld”, laat Heleen de Groot namens de kerk weten. “Allereerst is het geluidsniveau aanmerkelijk omlaag gebracht. Verder slaat de klok alleen nog maar volledig op de hele uren en één keer op het halve uur.”

Veel mensen in de buurt waren gewend dat de klok altijd om het kwartier sloeg. “Maar omdat er iemand na 75 jaar klaagt over de klok is die nu zo ingesteld dat die veel minder slaat en zo zacht dat je hem gewoon niet meer hoort”, aldus een omwonende. ”En dat alleen maar omdat er een paar mensen lopen te klagen in Vlietwijck. Het was een sprekende klok die gewoon hoort bij Voorburg.”

De Groot meldt: “Wij hebben al van meer mensen uit de buurt gehoord dat zij dit betreuren, maar daar kunnen we niets mee.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant