Afbeelding

KWF collecteert volgende week op afstand

Actueel 164 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding (30 augustus t/m 5 september) wordt ook in Leidschendam, Voorburg, Leidschenveen en Stompwijk huis-aan-huis gecollecteerd.

Vanwege het coronavirus gebeurt dat in aangepaste vorm, op anderhalve meter afstand van de voordeur. “De collecte is dit jaar extra belangrijk, want kankerpatiënten zijn hard geraakt door bijvoorbeeld uitgestelde behandelingen”, zegt Annelies van Staveren, voorzitter van collecteteam Leidschendam-Voorburg. “We hopen op net zo'n mooie opbrengst als vorig jaar.”

Door maatregelen als voldoende afstand houden kan de nationale collecteweek van KWF ook in coronatijd op een veilige manier plaatsvinden. Dat is goed nieuws, want nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland kanker. Bovendien zijn tientallen miljoenen euro’s minder beschikbaar voor kankeronderzoek, doordat evenementen als Alpe d’HuZes en de Elfstedenzwemtocht zijn afgelast.

Onlangs resulteerde de TV-actie ‘Nederland staat op tegen Kanker’ wel in meer dan 20.000 nieuwe donateurs. “Een heel mooi resultaat, maar er is nog meer nodig om voldoende onderzoek te kunnen blijven doen”, aldus KWF.

Je kunt nu ook contactloos via een QR-code doneren. De gever kan deze code scannen met zijn mobiele telefoon en zo een gift overmaken. Ook halen collectanten dit jaar geld op via WhatsApp. Via een appje met een donatielink nodigen zij hun contacten uit om te geven voor kankeronderzoek.

Het collecteteam in Leidschendam-Voorburg is nog wel op zoek naar collectanten. Meld je voor een wijk aan via de Facebookpagina of per e-mail op kwfleidschendamvoorburg@gmail.com.

Uit de krant