Afbeelding
CORONAVIRUS

Aantal besmettingen blijft gestaag oplopen

Actueel 644 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De afgelopen week (van 21 t/m 28 augustus) is van 16 inwoners van Leidschendam-Voorburg gemeld  dat zij besmet zijn met het coronavirus. Dit komt neer op gemiddeld 2 tot 3 nieuwe besmettingen per dag.

Hiermee komt het aantal personen in Leidschendam-Voorburg waarvan bekend is dat zij besmet zijn (geweest) met het virus op 236.

Het aantal ziekenhuisopnamen staat wel nog steeds op 23 en van 20 inwoners is bevestigd dat zij zijn overleden als gevolg van het coronavirus. Afgelopen week is bekend geworden dat de laatste sterfgevallen allemaal te betreuren waren in woonzorgcentrum Mariënpark in Leidschendam. Daar zijn, volgens de geldende protocollen, intussen verregaande maatregelen genomen.

Het aantal besmettingen (en opnamen) in de buurgemeenten in Haaglanden blijft beperkt, met uitzondering van Den Haag waar het aantal besmettingen iedere dag met gemiddeld 40 stijgt.

De in de afgelopen week gemelde patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen weken soms nog aangevuld.

Uit de krant