Bloedafname op afspraak bij een van de locaties van Reinier Haga MDC (foto: pr / Frank van der Burg).
Bloedafname op afspraak bij een van de locaties van Reinier Haga MDC (foto: pr / Frank van der Burg). FRANK VAN DER BURG

Bloedafname op afspraak bij Reinier Haga MDC

Actueel 3.888 keer gelezen

Leidschendam - Vanaf 1 september kunt u door middel van het maken van een online afspraak voor bloedafname terecht bij een van de ruim 100 bloedafnamelocaties in Nederland van het Reinier Haga MDC, zoals in Leidschendam aan de J.S. Bachlaan 163 (geopend van ma. t/m vrijdag van 08.00 tot 11.00 uur).

Door het in gebruik nemen van een online afsprakensysteem wordt het aantal personen in de wachtkamers tot het minimum beperkt en kan de anderhalve meter afstand voor zowel patiënten als medewerkers worden gewaarborgd.

“Wij doen er alles aan om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Daarom nemen we voorzorgsmaatregelen om u veilige zorg te kunnen bieden. Een van deze maatregelen is bloedafname op afspraak”, aldus Miranda Brijs, Hoofd Bloedafname Nederland. "Hiermee voorkomen we drukte in onze wachtkamers. Een ander bijkomend voordeel is dat de patiënt direct wordt geholpen, waardoor de wachttijden worden verminderd. Wel is het belangrijk dat mensen zich niet meer dan 5 minuten van tevoren aanmelden."

U maakt online een afspraak voor bloedafname en het inleveren van materialen (zoals urine). Voor overige onderzoeken (zoals fundusfotografie of glucosetolerantie test) belt u met het Klant Contact Centrum (tel. 088 260 4000).

Online afspraak maken
Een afspraak maken doet u gemakkelijk online via www.rhmdc.nl/bloedafnamelocaties. Klik bovenaan de pagina op de groene knop ‘afspraak maken’. Kies vervolgens de gewenste locatie en kies een dag en tijdstip van uw keuze. Vul uw naam en e-mailadres in en binnen enkele ogenblikken ontvangt u een bevestiging van uw afspraak in uw mailbox.

Wordt u door een arts van een van de poli’s in het Reinier de Graaf Gasthuis of het LangeLand Ziekenhuis direct doorverwezen naar de bloedafname? Dan kunt u zonder afspraak binnenlopen. Op de bloedafnamelocaties in de ziekenhuizen wordt rekening gehouden met doorverwijzingen.

Samen tegen Corona
Wanneer u naar de bloedafnamelocatie komt, houdt u dan rekening met de volgende maatregelen: Help drukte in de wachtkamers voorkomen en kom op z’n vroegst 5 minuten van tevoren. Kom alleen naar uw afspraak, dus zonder begeleider. Een begeleider mag u wel naar de ingang brengen. Daarna kan deze bij voorkeur in de auto of buiten wachten. Geef elkaar de ruimte en toon begrip. Toon ook begrip voor patiënten die tussendoor geprikt worden na een speciale afspraak met de behandelend arts of voor een doorverwijzing via de poli.

Het is van belang dat u in acht neemt dat het zorgpersoneel wordt beschermd, zodat zij de zorg kunnen blijven verlenen die zo hard nodig is. Wanneer u koorts heeft (ten minste 38 graden Celsius) en moet hoesten of benauwd bent, kunt u de prikpunten niet bezoeken. Neem dan contact op met uw huisarts en stel uw bloedafname uit.

Heeft u vragen of loopt u tegen problemen aan bij het maken van uw online afspraak? Neem dan op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur contact op met het Klant Contact Centrum via 088 260 4000.

Uit de krant